rtpraktijkbom

Home » dyslexie » Dyslexie survivalgids

Dyslexie survivalgids

20141007_170806Eigenlijk zocht ik heel iets anders in mijn boekenkast, toen mijn oog op dit kleine boekje viel. Helemaal vergeten dat ik het had en zonde om dit leuke boekje niet te delen…
Het boekje is speciaal voor kinderen met dyslexie geschreven. Ik heb het vorig jaar op de NOT beurs gekocht. Het boekje vertelt wat dyslexie betekent, wat de kenmerken zijn en welke gevoelens je hierbij kunt hebben, hoe je hulp kunt zoeken en hoe school een kind met dyslexie het beste kan helpen. Maar ook welke bekende mensen dyslexie hebben, leuke websites, quizzen en nog veel meer.

 

20141007_171050Ik vind het boekje vooral handig omdat er een lijst inzit waarop het kind zelf mag aankruisen welke maatregelen het zou willen in de klas. Tenslotte weet een kind zelf het beste welke maatregelen voor hem of haar goed zouden kunnen werken.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: