rtpraktijkbom

Home » educatieve sites » rekenapps en leesapps

rekenapps en leesapps

rekenapp

Tafelmonsters: tafels oefenen


appreken

Reken tafels spel (voor het automatiseren van tafels en deelsommen)


flitsapp

Flitswoorden, bevat ca. 3500 woordjes variërend van 2 tot 12 letters


samenleesappSamenleesapp  Daans reis om de wereld AVI M4/M5. Samenleesboeken worden in het onderwijs gebruikt voor tutorlezen. Twee lezers, bijvoorbeeld uit verschillende groepen of een ouder met zijn of haar kind, lezen samen een boek. De zinnen met het lagere niveau hebben vaak een groter corps dan het hogere niveau. Dit werkt stimulerend. Kinderen kunnen leren van elkaar en kunnen samen over het verhaal  praten. Elk hoofdstuk eindigt dan ook met een praatvraag.


 letterprinsDe letterprins. Letterprins is bedoeld voor kinderen uit groep 3 en 4. Het is een leesgame voor kinderen uit groep 3 en 4 met als doel om spelenderwijs de woordkennis en leesprestaties te verbeteren. Het spel draait om een kind dat de verdwaalde Letterprins ontmoet en met hem op avontuur gaat. Samen moeten ze door te leren lezen, via letterherkenning, het oefenen van woordjes en begrijpend lezen, de weg naar het kasteel van de Letterprins terugvinden. De motivatie en het leesplezier wordt verhoogt doordat het kind de Letterprins al lezend helpt. Na het doorlopen van ieder level volgt er een beloning in de vorm van een virtuele sticker, ster of een persoonlijke videoboodschap die kan worden ingesproken door bijvoorbeeld een ouder of leerkracht.


dragonDragon Dictation. Met deze gratis app kun je gesproken tekst van maximaal 30 seconden omzetten naar “getypte” tekst. De tekst kan vervolgens gelijk gebruikt worden als Facebook- of Twitterbericht, maar ook geplakt worden in een ander scherm als SMS-, e- mail- of iMessage-bericht op een iPhone of iPad.

dragon searchDragon Search. Wil je juist iets zoeken op internet via je iPhone of iPad, gebruik dan Dragon Search. Spreek de zoekopdracht in en het zoeken wordt gestart.


bookcreatorBookmaker. Met deze app kun je zelf een i book maken


mindmap appMindMeister is een gratis mind mapping app voor iPhone, iPad en Adroid. Het is een eenvoudig te gebruiken programma, waardoor het geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt je mindmap ook delen met anderen.


 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: