rtpraktijkbom

Home » Geen categorie » De behandelmap Spellingchecker is sinds kort via Eduforce te bestellen!!

De behandelmap Spellingchecker is sinds kort via Eduforce te bestellen!!

Direct naar de site van Eduforce: Spellingchecker materialen

De map bestaat uit ruim 400 pagina’s met lessen (sessies) voor alle spellingcategorieën van de basisschool. Voor elke spellingcategorie is er een behandelsessie met bijbehorende huiswerkbladen (inoefenbladen). Deze map is zeer geschikt voor het remediëren van spellingzwakke kinderen en dyslecten!

In de Behandelmap Spellingchecker zijn alle spellingafspraken die op de basisschool aan bod komen verwerkt in lessen (sessies). Voor elke spellingcategorie is er een behandelsessie met bijbehorende huiswerkbladen (inoefenbladen).

Er wordt steeds gewerkt vanuit het klanksysteem: wat hoor ik? De klanken worden visueel ondersteund met een symbool, zodat de spellingregels als een logische puzzel kunnen worden uitgelegd.

• De spellingcategorieën worden expliciet aangeboden en ingeoefend op woord- en zinsniveau.

• De spellingcategorieën zijn uitgewerkt op verschillende niveaus, zodat een transfer van de aangeleerde kennis kan plaatsvinden naar langere en/of moeilijker woorden.

• Benodigde materialen staan overzichtelijk boven de behandelsessie en het huiswerkblad vermeld.

• Bij de meeste spellingafspraken is een laag en een hoger niveau en kan gekozen worden voor intensief of minder intensief oefenen (respectievelijk 4 of 2 oefenmomenten). Zo kan goed worden aangesloten bij de ondersteuningsbehoefte van het kind.

De map bevat veel ondersteunende materialen die kinderen helpen bij de denkstappen die nodig zijn voor een correcte spelling, zoals registratiebladen, letter- , strategie- en categoriekaarten.

De behandelmap wordt gebruikt in combinatie met de Spellingchecker en/of de Spellingwaaier.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: