rtpraktijkbom

Home » Lezen

Lezen

Boeken lezen met Yoleo: hier kun je boeken lezen op de computer (of tablet). Het lezen wordt ondersteund met geluid, dit noemen ze met een duur woord “auditieve ondersteuning”. Je leest dus eigenlijk samen met Yoleo.
Vraag wel even aan papa of mama of ze het goed vinden dat je Yoleo gaat gebruiken want hier moet voor betaald worden!

Gratis kinderboek: hier kun je gratis boeken downloaden. Vraag wel even toestemming aan je vader of moeder. Klik op donwload onder het boek. Zet het op je computer en lezen maar! Printen kan natuurlijk ook. Voordeel als je het op je computer leest, is dat je het lezen kan ondersteunen m.b.v. een tekst naar spraakprogramma (zoals deskbot) waardoor je met ondersteuning kan lezen.

Woordtrainer: hier kun je oefenen met het lezen van woorden. Kies het niveau en de categorie waarmee je wilt oefenen. In een schermpje verschijnen woorden, lees ze hardop voor. Doe het samen met iemand zodat die jou kan ondersteunen.

Woordtrainer: ook op deze site kun je oefenen met het lezen van woorden. Kies het niveau en de categorie waarmee je wilt oefenen.  In een schermpje verschijnen de woorden van onder naar boven, lees ze hardop voor. Doe het samen met iemand zodat diegene jou kan ondersteunen.

Klik hier voor lees en rekenapps

%d bloggers liken dit: